Heleen Koppejan

Heleen Koppejan is levenslooppsycholoog en is afkomstig uit Nederland.

Ze omschrijft zichzelf op haar website als iemand die wil bijdragen aan een samenleving waar het kind ook na een scheiding veilig is.

Haar filosofie is helder: "Kinderen hebben altijd het recht om onbelemmerd van beide ouders te houden. " (United Nations Human Rights-1989)

Heleen ondersteunt als psycholoog zowel professionals en gezinnen die te maken hebben complexe scheiding. Vanaf 2017 deed ze ook onderzoek naar omgangsproblematiek na scheiding als PhD candidate bij de Universiteit Utrecht.

Heleen schreef het boek: "Ouderonthechting: wetenschap en praktijk", dat herwerkt werd in 2020 met de laatste informatie uit recent onderzoek over dit thema.

Vanwege haar kennis en ervaring is ze in 2018 gevraagd om lid te worden van het Platform Scheiden zonder Schade (NL) en in 2019 is ze aangesteld door minister Dekker van Rechtsbescherming als lid van het "Expertteam Ouderverstoting". Dit team heeft in 2021 zijn rapport uitgebracht.

Daarnaast is ze lid van de internationale Parental Alienation Study Group, de European Association of Parental Alienation Practitioners en heeft ze geregeld contact met andere internationale wetenschappers.

Meer weten over Heleen?

Check haar website: https://hechtscheiden.com/