Louis van Nieuland

Louis is van basisopleiding verpleegkundige, afgestudeerd in 1981. In zijn begincarrière werkte hij vooral op de dienst intensieve zorgen, waarna hij afdelingshoofd werd van het operatiekwartier en heelkundige zorgen in een vrij groot ziekenhuis. Een job die hij naar eigen zeggen steeds met hart en ziel heeft gedaan, maar die ook mee geleid heeft tot een burn-out in 2000. Door deze burn-out ging hij op zoek naar allerlei technieken om te leren ontspannen.

In 2009 ontdekte hij het boek “Uw brein als medicijn” van Dr. D. Servan-Schreiber, met daarin een hoofdstuk over hartcoherentie. Hij was gefascineerd door de wetenschap en wat hem vooral aantrok....hartcoherentie was meetbaar. Louis kocht zich een biofeedbacktoestel en beoefende gedurende één jaar hartcoherentie.

En zo ging de bal ging aan het rollen. Na verschillende opleidingen bij Drs. Kees Blase (Hartfocus), bij Dr. David O’Hare en via autodidact bij de Duitse prof. Dr. Reinhard Beise, ontwikkelde hij zijn vierstappenplan, dat nu aan de basis ligt van de hartcoherentietraining in Vlaanderen.

Eind 2020 zal hij 10 jaar werkzaam zijn in zijn eigen praktijk Louvanie, een job die hij momenteel combineert met een functie in het ziekenhuis als bemiddelaar en vertrouwenspersoon. In 2014 stond hij daar mee aan de wieg van het Stressmanagementcentrum Revida, een multidisciplinair team om het fenomeen stress en burn-out te benaderen.

Louis is gepassioneerd om zijn kennis en ervaring rond hartcoherentie te delen. Hij geeft lezingen en verzorgt trainingen over heel Vlaanderen, van aan de kust tot in Limburg. Hij verspreidt op zeer enthousiaste wijze de hartcoherentie-microbe.

Meer weten over Louis?

Check zijn website: https://nerva.coach/over-louis-van-nieuland/