De Kluizerij

https://www.dekluizerij.be/

De Kluizerij is een voormalig Benedictinessenklooster, dat heden dienst doet als vorming en seminarieplek en beschikt over 7 polyvalente zalen

Maar De Kluizerij is meer dan een voormalig klooster. De tuin, wijngaard en bos dragen evenveel bij aan de kracht van De Kluizerij. Het is een plek waar mensen tot rust en inspiratie komen. En die inspiratie is net waar wij naar op zoek zijn.

Zodra je de parking oprijdt, verstilt de tijd en valt de drukte weg. Op tal van plekken buiten is het zalig vertoeven. Bij goed weer kunnen zelfs vergaderingen buiten doorgaan. De ruimere omgeving is ideaal voor wandelingen of fietstochten langs de knooppunten route.

De catering is verzorgd en er is steeds een hartelijk onthaal.

Bovendien is het slechts 30 minuten rijden van Brussel en Gent met grote parking op het domein.

De Kluizerij investeert in het natuurlijk ecosysteem en voert een duurzaam beleid met respect voor het verleden én gericht op de toekomst. Zo werd er in 2016 een hoogstammige fruitboomgaard aangeplant. In 2021 werd ook de bijenteelt van het klooster hersteld door bijenvolken te herintegreren die onze boomgaard en flora bestuiven. Het grootste deel van het fruit van de boomgaard gaat naar de keuken van De Kluizerij of wordt geperst tot appelsap.